Skvättskydd - Markeringsskydd- Kisskyd

till hanhund


Sytt av SYRRORNA

 Maila oss.MARKERINGSSKYDD       PRISER/BESTÄLLNING   KONTAKT    LÄNKAR     
                                  Nu matte kissar jag


MARKERINGSSKYDD

Nu är jag välkommen överallt. I förtältet på grannens husvagn, sommarstuga och hos gamla faster. HURRA


Markeringsskydd, Hanhundskydd, Skvättskydd, kisskydd. Kärt barn har många namn.

Markeringsskyddden är alltid till för hundens bästa kyddet skall vara till för att er samvoro skall vara utan irritiation att man hittar kissfläckar och att hunden är välkommen med överallt. Markeringsskyddet är ett effektivt sätt att undvika genanta situationer och ett hjälpmedel för att träna bort en ful ovana. Vill din hane markera inne då din tik löper eller är han inte 100% säker när ni är borta, i husvagnen m.m?? På hotellrummet osv.  Ett markeringsskydd kan vara lösningen på ditt problem. Ta på markeringsskyddet för att förhindra att hunden markerar. Kan användas även då du tränar din hund om den lagt sig till med denna fula ovana. Markeringsskydd är ett utomordentligt hjälpmedel för att få hunden att sluta markera då man säger till den när man ser den lyfta på benet, men slipper torka en massa kiss och få möbler, mattor etc. förstörda.  Skyddet får aldrig användas som ursäkt för att inte rasta hunden. 

VVårt skydd är sydd i olika lager för att att det inte skall bli för tätt och finnas luftspalter emellan lagren..Om man har en riktig kisspojke sätter jag in en liten bit för häftförmågan av ett xtra skydd där du kan fästa ett trosskydd.

Som köpare av våra skydd får du även tillgång till min sida med träningstips för att komma till rätta med problemet. I alla priser ingår frakt. Snygga och fräcka skydd som verkligen inte skäms för sig. Fina tyger. Förstärkt i grenen. Sydda för att det skall synas att du tar ansvar och står för hundens beteendeKloka ord från hanhundsägare

"Jag tänker inte skämmas över att min hund kan lyfta på benet ibland, däremot tar jag ansvar för att den kan göra det och tar på ett skvättskydd"

"Om jag tar med min hund där det är mycket lukter så tar instinkten över och det händer att han lyft på benet. Inte särskilt skoj för mig eller den jag besöker. 
Nu tar jag på skvättskyddet då jag kommer, och det  har betytt att både hunden och den jag besöker är mycket mindre spända."

"Jag har nu nästan en 100% skvättfrihund. Har kunnat träna honom på ett helt annat sätt då han inte kunnat markera överallt och jag har kunnat vara mindre irriterad"

Rädda grannsämjan på husvagnscampingen. Se till att din hund inte kissar i grannens förtältt.SKÖTSEL    RAKA SKYDD    FORMADE SKYDD    EXKLUSIVA SKYDD SKÖTSEL


Sköt dina skydd så håller de längre! Tvätta skydden med stängd kardborreknäppning eller stängda knappar, i 40 grader. Centrifugera sparsamt. 
Tumla i svag värme eller häng dem på tork. Rekommenderar dig att beställa två skydd. En på tvätt och en att använda. Byt skydd ofta. se till att din vän aldrig går blöt. använd trosskydd eller bättre bindor för urinläkage typ tena Lady.

UppFORMADE SKYDD

Formade skydd är utskurna vid låren och finns i olika modeller. Ser snygga ut och sitter bra. Går fort att ta på genom kardborreknäppningen. Kardborrebanden har dock en begränsad livslängd då det fastnar hår m.m i kardborren. Knapphålsresåren är praktisk då man ställa det efter omkretsen runt magen, idealiskt även då man har klipp och trimhundar som blir bra mycket mindre då de varit till en frisören. Nackdelen är att de efter ett tag måste bytas, men det är å andra sidan en lätt sak.


Upp
EXKLUSIVA SKYDD


Dessa exklusiva skydd är vår egen design för de speciella tillfällena. Dessa sys i dubbel bomull med insytt läkageskydd. Om så önskas kan man även sätta en bit plastad frotté eller gallon på insidan där ett trosskydd kan fästas för ytterligare säkerhet. Ett skydd för festen. eller som gå bort skydd. Snyggt på.
.

 

Snyggt exklusivt skvättskydd till ett speciellt tillfälle eller som skrytskydd. 

.


Upp
Kisshundar eller hundar som lyfter på benet i omöjliga situationer.
Finns det något som man har sådana fördomar om som en hund som lyfter på benet, uppfödare som anser att valpköparen är inkompetent och oförmögen att göra sin hund rumsren, uppfödare som aldrig själv varit med om beteendet osv.? Jag har hört de mest osannolika förklaringar. Men vissa hundar är skvättare, så är det bara. Många kan hålla sig så länge någon ser men ack bara man går in i ett annat rum så finns några droppar här och där.
En del hundar får t.o.m. plikta med sitt liv då ägarna bara inte står ut med skvättandet. Det finns människor som inte är välkomna med sin hund men som tar sin hunds parti och blir därför isolerade p.g.a. skvättandet.
Det finns hundar som markerar uppe på köksbord, i ungarnas sängar, i matte och husses säng, precis överallt där det blir jättejobbigt att hitta en kissfläck.
Riktiga kisspojkar som är väldigt svåra att komma på. De bara måste få släppa en liten droppe här och där.
För ägaren är det förknippat med skuld och skam. Okunskap från omgivningen, ovänskap och isolering innebär det för många människor att äga en hund som lyfter på benet.
Men om vi tar det från början: Varför i hela friden lyfter hunden på benet och släpper sina elakluktande och frätande droppar??
    - En av orsakerna är att de lämnar information om sig själv. I urin, avföring finns något som     heter Feromoner. Dessa är proppfulla med information till andra jyckar.
    * Här har jag varit. Vilken status jag har. Kungen kanske...
    *Tala om för andra att det här är mitt revir. Här bor jag kom inte hit!
    * Meddelande till alla snygga brudar i området; här finns en villig, viril och vacker kille. Alltid     redo.
-    Några moderna hundforskare säger att markeringskissandet också kan vara markering av koordinater i terrängen för att underlätta orientering, känna sig mera hemmastadd, och att lätta lite på trycket både bokstavligt och bildligt talat.
-    Jag tror också att uppfödare, utställare har en viss skuld i det hela för vi prioriterar könsprägeln vilket gör att maskulina hanhundar användes i avel, jag har aldrig hört någon säga att den där feminina snälla lilla hanhunden skulle nog var en bra avelshane??!!
-    Könsprägeln är inte alltid lika uttalad i det vilda och det finns ingen regel som säger att den som har bästa könsprägeln är den bästa ledaren.
-    Blandraserna är inget undantag här är det lika många som kissar om inte fler...
 
Nu skall i sanningens namn även påpekas att tikar kan markera även de. Speciellt innan och vid löp. Hanarna kissar lite högre för att doften skall spridas och vara lite mer i noshöjd. Man kan här också hjälpa naturen genom att ordentligt sparka med bakbenen så att doften riktigt lyfter… Känns fenomenet igen??
Lite osäkerhet/stress tror jag också finns med i bilden, det kan vara hos vissa hundar  att de blir tryggare om de känner sin egen doft.

Värt att prova.
Jag tror att det kan vara värt att prova DAP ifall hunden skvätter inomhus. Detta är lugnande feromoner som dels finns i sprayform, dels som en myggjagare som man sätter i en kontakt och lukten sprids, helt luktlöst för oss människor, samt som halsband.
Läs om DAP på apotekets sida               http://www.apoteket.se/rd/d/5999
En fundering jag också har är att det kan vara för många herrar inom samma område så en viss osäkerhet ligger i luften vilket också ökar benägenheten att vara på den säkra sidan och sprida sin doft.
När du går på promenad försök att vänligt styra din hund ifrån att kissa var som helst och beröm den när den kissar där du vill att den skall göra det.
Hittar din hund en doftande fläck där kanske grannens löptik kissat, låt honom inte drunkna i doften utan försök att leda honom därifrån. Inte med ryck och slit, ta hellre och lyft honom därifrån, eller styr på hunden från platsen
Det är inte ovanligt att hunden varit helt rumsren ända till könsmognaden och plötsligt händer det... den lyfter på benet inte ute men inne hos faster Tyra...

ANDRA ORSAKER
    Man måste alltid utesluta sjukdomar och de jag först tänker på är:
    Urinvägsinfektion. Kolla urin hos djursjukhuset eller en provsticka hemma.
    Urinsten - man mäter kristallerna i urinen. Man tar ett urinprov och åker till ett     djursjukhus.
    ökad  urinmängd.     Hur mycket dricker vovven??  Kan man misstänka diabetes,     njurskada, förgiftning, diarré, infektioner osv.
Fel utfodring med mycket salt mat och allt för många rökta produkter per dag.       (grisöron) kan ge ökad törst, hunden dricker mer och behöver följaktligen också     kissa mer.
TA ALLTID FÖRST HJÄLP AV DIN VETERNÄR FÖR ATT UTESLUTA OM DIN     HUND ÄR SJUK. Diskutera även med din veterinär om ev. kastrering, som många gånger hjälper men inte alltid. Ju äldre hund är och desto längre hunden lyft på benet     kan det också blivit en ovana och då hjälper ingen kastrering i världen.

Först och främst vill jag klargöra att skvättskydd är till för hundens bästa, för att den skall kunna följa med överallt och vara välkommen, att inte övervakas och skällas på hela tiden. En mer avslappnad tillvaro och just att med gott samvete låta den följa överallt utan att utsätta andra människor för irritationen att hitta kissfläckar överallt. Hundens kiss kan som bekant fräta sönder lyktstolpar. Skvättskyddet får aldrig användas som någon ursäkt att inte rasta hunden och både skyddet och hunden måste hållas ren och skydden har begränsad livstid. Så byt ut dem ofta. Lägg i skydd som suger upp kisset. Hundkiss är starkt och frätande och hunden får aldrig gå blöt.
Själv tycker jag att man skall stå för sin hunds beteende. Inte stoppa huvudet i sanden och tro att i dag kissar han inte, utan var medveten om att min hund kan kissa då den kommer bort. Jag tar ansvar för hunden och tar på honom ett skvättskydd, den jag besöker blir glad och tacksam och själv kan jag känna mig avslappnad och får ta hunden med. Kan det bli bättre? Det är oftast inte fel på ägaren eller samförståndet mellan hund och förare utan naturen spelar oss ett spratt och vår urhund passar kanske inte helt in i den miljö vi tar den till.

Detta är grunden till varför jag syr skvättskydd. Inte för att spöka ut hunden. Den skall ha sin värdighet kvar. Jag syr dem för att vi behöver ta ansvar för kissande hanhundar, inte sticka huvudet i sanden utan vara stolta för att vi kan hjälpa hunden och en själv att bli välkommen överallt. Kissandet är ett stort problem men man kan reducera verkningarna genom dessa skydd.

 Elaka kommentarer från okunniga människor.
 Blöja på hunden? Ta bort beteendet i stället.
 En eller flera hundar. Kissar hunden är det fel i flocken, du är en dålig ledare
 Du har inte varit konsekvent i könsmognadsfasen, du skulle ha passat honom bättre.
 Kom inte hit med ditt kissande äckel, han pissade på bokhyllan sist du var här.
 Du är en oduglig hundägare.
 Har du inte ens lyckat få honom rumsren
 Jag skulle minsann aldrig tillåta min hund att göra så.
 Du bestämmer vad han skall göra.
 Kan du inte få hunden att lyda dig, det skulle jag aldrig tillåta.
 Skall du inte skaffa en hel blöja så kan han skita i den också

Är det någon som inte förstår hur ont det gör när man älskar sin hund och än hur man än försöker så händer det att den lyfter på benet och generar sin ägare och plus det får man en elak kommentar i baken. Skärpning behövs här både från den som fäller kommentaren och den som har en skvättare. Antingen är skvättaren hemma eller så får man visa att man tar sitt ansvar genom att sätta på ett skydd. Du som har en elak tunga, tänk dig för. det är deras bästa vän du förtalar och den två benta människan du hånar.


Upp
Mail: syrrorna@telia.com   Maila oss.